- - - Hirdetés - - -
- - - - - - -

Van tizenkét piros és tizenkét kék zoknim egy fiókban

Van tizenkét piros és tizenkét kék zoknim egy fiókban. Legalább hány zoknit kell kivennem ahhoz, hogy biztosan legyen két azonos színű?


Mindösszesen hármat, hiszen csak két színem van, s a három között biztosan lesz két egyforma színű!

- - - Hirdetés - - -
- - - - - - -

62 Hozzászólás - Van tizenkét piros és tizenkét kék zoknim egy fiókban

 1. semennyit

 2. Ez nem volt nehéz!

 3. Ez hülyeség mert lehetek olyan szerencsétlek hogy kihúzom mind a 12 egyszínűt…szóval a helyes válasznak 13-nak kéne lennie!!!!!

 4. és 13 egyszínűben nincs 2 azonos színű? :)

 5. Ez a kérdés általában nem így szokott feltűnni, hanem hogy hányat kell kihúzni, hogy biztosan legyen két különböző színű.
  Én : te pont erre válaszoltál.
  panzi : de van, de a kérdés az volt, hogy legalább hányat kell kivenned.

 6. 13 mat mert akkor biztos

 7. én nem gondoltam semmire :D

 8. hármat úristen:S:D

 9. 13-at. Kihúzom a 12 pirosat, meg egy kéket. Vagy a 12 kéket, meg egy pirosat.

 10. 3-at!!!! Nem nehéz nem azt kéri hogy két különböző színű hanem két AZONOS!!! Vagyis kiveszel agy kéket aztán egy pirosat utána már mindegy mit húzol hiszenlesz 2 egyforma!!!!

 11. 13 egyértelmű

 12. nincs

 13. Ti hülyék 3 a jó megoldás

 14. Mindenképp a 3 a jó megoldás. Először is beugrottam és azt hittem, az a kérdés, h “mennyit kell kivenni ahhoz, h legyen 2 KÜLÖNBÖZŐ színű?” És igen, erre az lenne a válasz, h 13, mert kihúzod a 12 pirosat és 13.-nak pedig kihúzod a kéket, illetve fordítva.
  A feladatnak viszont most az a pikantériája, hogy “mennyit kell kivenni ahhoz, hogy 2 EGYFORMA színű legyen a kezedben?” És erre az a válasz, hogy 3-at, mert ha elsőnek kihúzol egy kéket, másodiknak meg egy pirosat, akkor 3.-nak már bármi jöhet, vmiből lesz két egyforma.

  Általában ezen bukik el mindenki a matekteszteken is, hogy nem olvassa el rendesen a megválaszolandó kérdést és bedől.

 15. pff ez nagyon könnyü!!!!!

 16. 3-mat!!!!!!!!!!!!!

 17. mind a 3 zoknit ki kell vennie

 18. A megfejtés 3 mert pl.: kihúzok egy pirosat meg egy kéket a 3. meg vagy piros vagy kék és már meg is van az azonos.

 19. Min. 13-at.

 20. rossz nézni, hogy mennyi buta magyar van…
  k317h: én egy magyarázatot adtam, nem pedig a kérdésre válaszoltam, nagyon kis buta naív tolókocsis kobold vagy :P

 21. igazad van, hülye voltam belátom, amúgy hogy sikerült szert tenned ilyen magas intelligenciahányadosra? irigyellek

 22. úgy, hogy kerülöm a hozzád hasonló cselédeket

 23. A-a
  És ha olyan béna vagy/vagyok hogy 12 pl kéket húzok ki????
  13 a jó

 24. Fantasztikus magánbeszélgetést folytatsz a nevemben. Nem vagyok érdekelt a fikázásban, úgyhogy magyarázkodni sem fogok.
  Emese: olvasd el ilyenkor a korábbi hozzászólásokat hátha kiderül valami olyan, amire nem gondoltál. Ez egyébként igazából mindenkire is vonatkozhatna..

 25. ha tényleg az a kérdés, hogy mennyi a MINIMUM, amit ki kell vennem hogy legyen 2 egyforma akkor szerintem 2-t …minimum :)

 26. kiegészités… Nincs benne a szövegben, hogy nem látom a szineket a fiókban, tehát ki tudok venni 2 egyszinüt, (mert miért tennék máshogy? :D)

 27. ÓÓÓÓ istenem emberek lehet próbálkozni de hogy ennyi hülye van persze hogy 3-mat és ilyeneket irtok “és ha olyan béna vagyok hogy kihúzok 12 kéket?” mert 12 kék zokniban nincs 2 egyforma színű :P

 28. Szerintem az első hozzászóló (dorina) adott helyes választ (“semennyit”), mivel a kérdésben nem szerepel, hogy a vizsgált zoknik köre csakis a kivett zoknikra vonatkozik.

  Tehát ha egy zoknit sem veszek ki, akkor is biztosan van két azonos színű. Méghozzá a fiókban.

 29. Jujj! Tényleg,három! Basszus! :D

 30. Joska, tetszik a válaszod :)
  kicsit hasonlónak tartom mint az én 24 -25 -ös hozzászólásom.
  Nézöpont és fantázia kérdése, hogy miket lehet kihozni egy silányan (vagy akár jól) megfogalmazott feladványban.

 31. javítás:
  bocsi, 25 -26 -os hsz -em

 32. a 13 a legbiztosabb hiszen ha összeszámoljuk összesen 24 zoknim van és ha 12[piros]+ 2[kék]= 13
  bénaság !!!

 33. Pl: első kék, második piros,-a harmadiknál már lesz egy pár. Nagyon régen már láttam ezt a példát egy könyvben, aminek az volt a címe, hogy “Mi a címe ennek a könyvnek”.

 34. 2+4-2*0-
  6+5-8+
  3*3*3=?
  ? = 270 DE HOGYAN???

  VALAKI SEGÍTSEN!!!!!!!!!!!!!!

 35. a helyes válasznak 13-nak kell lennie…nem? ilyenkor mindig a legrosszabb esetet nézzük!!!

 36. Osztom RicsiDy véleményét…RebS-nek pedig üzenem,hogy majd vállalom a korrepetálását matekból,ha szükség van rá…

 37. Köszönöm Macsimbok!

 38. Jahh és nem csak RicsiDy-ét hanem mindenki másét aki a 3-at írta…Tisztába vagyok vele,hogy már olyan sokan leírták,hogy miért 3 ,de úgy látszik,hogy vannak emberek akiket nem sikerült meggyőzni így se…Tehát,ha én most leírom akkor valószínűleg jobb nem lesz…De inkább leírom mert még véletlen se gondolja senki,hogy csak okoskodok és a 3 volt a szimpatikusabb…

  Tehát..Tisztázzuk azt,hogy egy pár zokninak nevezzük azt amikor van két darab ugyanolyan zoknink -hiszen elég ciki lenne bal lábon piros jobb lábon kék zokniba elmenni valahova úgy,hogy azt ráadásul egy párnak is nevezzük-. Úgy érzem,hogy ez az a pont ahol sokan elrontották a feladatot. Kihangsúlyozom EGY PÁR=KÉT DARAB UGYANOLYAN SZÍNŰ ZOKNI!!!(kék-kék,piros-piros)

  1.eset: Kihúzok egy zoknit. Látom,hogy KÉK. Innentől kezdve ,ha KÉKET húzok ki akkor szerencsém volt és meg van a 2 kékem azaz az egy párom! De nekünk a legrosszabb esetet kell néznünk! Tehát másodszorra PIROSAT húzok ki! Tehát van a kezembe egy kék és egy piros zokni innentől kezdve,ha KÉKET húzok ki akkor megvan a két KÉK ami = egy párral! Ha PIROSAT akkor megvan a két PIROS ami szintén = egy párral. (ez nyilván ugyanígy megy akkor is ,ha pirosat húzok ki először). Remélem értettétek. Ha nem akkor csak egy jó tanács:Reggelente kapcsoljátok fel a lámpát zokniválogatásnál:)

 39. Jahh a kérdés úgí szól hogy “legyen két azonos színű”…mind1 a lényeg ugyanaz…

 40. 13-mat me abban biztos van egy forma szín és egy másik is. A 3 az hülyeség me lehet h 3 egyformát húzok. Nem ám tudom h 3, nem értem h a töbiek mé nem értik.?

 41. 42.Pinci Says:
  május 5th, 2010 at 17:00
  13-mat me abban biztos van egy forma szín és egy másik is. A 3 az hülyeség me lehet h 3 egyformát húzok. Nem ám tudom h 3, nem értem h a töbiek mé nem értik.? <– nos ez már nekem is sok… akkor figyelem elemezzük a kérdést:
  Van tizenkét piros és tizenkét kék zoknim egy fiókban. Legalább hány zoknit kell kivennem ahhoz, hogy biztosan legyen két azonos színű?
  Szóval az a kérdés hogy mennyit kell kihúzzak ahhoz hogy legalább KÉT AZONOS színű legyen azonos színűnek nevezem azt amelyeknek a színe megegyezik szóval egy piros zokni egy másik piros zoknival azonos színű.
  Ha jól sejtem akkor a legtöbben félre értik és azt számolják ki hogy mennyi zoknit kell kihúzzak ahhoz hogy legyen két KÜLÖMBÖZŐ SZÍNŰ valóban erre a kérdésre a válasz: 13
  De mivel nekünk két AZONOS SZÍNŰ zokni kell ezért a helyes megoldás csak a 3 lehet azért mert:
  Képzeljük el hogy előttünk van a zsák kíhúzunk egy zoknit aminek a színe KÉK nos nekünk még egy KÉK zoknira van szükségünk ha szerencsések vagyunk kihúzzuk de mivel ez matematika mindig a legrossza esetet kell figyelembe venni szóval ugye először kihúztuk azt a KÉK zoknit majd kihúzunk egy PIROSat nos egy kék és egyy piros zokni még csak köszönő viszonyban sincsenek egymással nemhogy azonosak legyenek szóval MÉG NINCS meg a páro, de mivel már van kész KÜLÖMBÖZŐ színű zoknim kihúzok még egyet ami lehet Kék vagy Piros teljesen mind1 hogy mit húzok ki mert ha Kéket húzok már van két darab KÉK zoknim szóval megvan a KÉT AZONOS színű zoknim és ugyan ez a helyzet a pirossal is. Nos ennyi lenne, de ha ezek után sem éri valaki akkor kérem Olvassa el "Macsimbok" kommentjét de ha a két komment elolvasása után semkérem keressen egy általános sikolás matematika tanárt vagy egy orvost:)

  RicsiDy

 42. szerintem 3 :D
  Kihúzol pl egy kéket egy pirosat a kövi pedig biztosan egy kék vagy piros :D

 43. varga péter iván:

  Kettőt!! Én ugyanis színvak vagyok.

  Amúgy 3-at!

 44. Annyira bírom, ha valaki elképesztően hülyén ragaszkodik a véleményéhez, és az értelmes, és pontos magyarázat hatására se tud letérni róla. A válasz természetesen 3, amint azt előttünk többsuör is leírták xD

 45. 1. ESET

  a) Kék
  b) Kék
  c) Piros

  VAGY

  a) Piros
  b) Piros
  c) Kék

  AZONOSAK: a) és b)

  2. ESET

  a) Kék
  b) Kék
  c) Kék

  VAGY

  a) Piros
  b) Piros
  c) Piros

  Sokan ezt nem értik.
  FIGYI! Ha kihúzol három egyforma színű zoknit, akkor abban van két azonos!!

  3. ESET

  a) Kék
  b) Piros
  c) Kék

  VAGY

  a) Piros
  b) Kék
  c) Piros

  Itt is megvan a két azonos színű.

 46. 13 a jó megoldás.Azért,mert ha kihúzza először mind a tizenkét kéket és csak utána húzza ki a pirosat akkor 13-at kell húznia.
  (MINDIG A LEGROSSZABB ESETET KELL NÉZNI!!!)

 47. HÜLYE VOLTAM!!!MÁR LEESETT H A 3 A JÓ.

 48. huhihaha értelmezni kell nem publikusnak lenni mindig minden körülmények között

 49. biztos van egy forma szín és egy másik is. A 3 az hülyeség me lehet h 3 egyformát húzok. Nem ám tudom h 3, nem értem h a töbiek mé nem értik.? <– nos ez már nekem is sok… akkor figyelem elemezzük a kérdést:
  Van tizenkét piros és tizenkét kék zoknim egy fiókban. Legalább hány zoknit kell kivennem ahhoz, hogy biztosan legyen két azonos színű?
  Szóval az a kérdés hogy mennyit kell kihúzzak ahhoz hogy legalább KÉT AZONOS színű legyen azonos színűnek nevezem azt amelyeknek a színe megegyezik szóval egy piros zokni egy másik piros zoknival azonos színű.
  Ha jól sejtem akkor a legtöbben félre értik és azt számolják ki hogy mennyi zoknit kell kihúzzak ahhoz hogy legyen két KÜLÖMBÖZŐ SZÍNŰ valóban erre a kérdésre a válasz: 13
  De mivel nekünk két AZONOS SZÍNŰ zokni kell ezért a helyes megoldás csak a 3 lehet azért mert:
  Képzeljük el hogy előttünk van a zsák kíhúzunk egy zoknit aminek a színe KÉK nos nekünk még egy KÉK zoknira van szükségünk ha szerencsések vagyunk kihúzzuk de mivel ez matematika mindig a legrossza esetet kell figyelembe venni szóval ugye először kihúztuk azt a KÉK zoknit majd kihúzunk egy PIROSat nos egy kék és egyy piros zokni még csak köszönő viszonyban sincsenek egymással nemhogy azonosak legyenek szóval MÉG NINCS meg a páro, de mivel már van kész KÜLÖMBÖZŐ színű zoknim kihúzok még egyet ami lehet Kék vagy Piros teljesen mind1 hogy mit húzok ki mert ha Kéket húzok már van két darab KÉK zoknim szóval megvan a KÉT AZONOS színű zoknim és ugyan ez a helyzet a pirossal is. Nos ennyi lenne, de ha ezek után sem éri valaki akkor kérem Olvassa el "Macsimbok" kommentjét de ha a két komment elolvasása után semkérem keressen egy általános sikolás matematika tanárt vagy egy orvost:)

 50. 3

 51. Emberek télleg csak 3-at kell kivenni hisz csak azonos szint kérdeztek nem konkrét szint!!Ha kiveszel 3-at akkor az eggyik ilyen színű lessz de a másik 2-ő biztos hogy azonos!! XD
  Becsapós ha nem figyelsz!!

 52. Szerintem 2 zoknit elég kivenni a fiókból, hiszen amikor kinyitom a fiókot rögtön látom melyik zokni milyen színű, és a számomra tetszőt választom !

 53. 13 a helyes megoldás.:)
  nem tudom ki tette fel ezt a feladatot ezzel a megfejtéssel de biztosan rossz matekos.xdd.

 54. 3-at akartam írnii.:D

 55. Ti mennyire vagytok fogyatékosok??? most indokolták meg hogy miért hármat erre még mindig jönnek olyan válaszok hogy 13-at mert egyértelmű??? jézusom!

 56. Két szín van összesen vagyis kék meg piros….kihúzol kettőt mondjuk kéket meg pirosat…akkor harmadikra kéket vagy pirosat húzhatsz….és akkor már bármit húzol akkor biztosan lesz már vagy 2 kék vagy 2 piros zoknid…..hát ennél szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni!

 57. Sziasztok,

  Kicsit hibádzik a magyarázat, talán ezért nem értik sokan. Menjünk végig sorban. Először is a kérdés a legfontosabb szerintem, annak megértése már fél megoldás: LEGALÁBB hány zoknit kell kivenni, hogy BIZTOSAN legyen benne 2 azonos szín? Kiemeltem a lényeges szavakat. Aztán már nincs más, mint sorba venni a lehetőségeket (a könnyebbség kedvéért egy színnel):
  Első húzás: piros.
  Második húzás: itt már ugye két esélyes lehet – 1. hiszen ha piros, akkor már készen vagyunk, hiszen VAN KÉT AZONOS SZÍN. Ekkor még botor módon megállapíthatnánk, hogy 2 húzás kell. De ekkor meg kell vizsgálnunk a második lehetőséget. 2. ekkor a kihúzott szín a KÉK lesz. Most tehát van egy PIROS és egy KÉK színünk, tehát nem értünk a feladat végére, hiszen nekünk KÉT AZONOS SZÍN elérése a feladat. Ekkor lépünk a következő húzás szintjére.
  Harmadik húzás: ekkor már mindenkinek be kell látnia, hogy akármit is húzunk mindenképpen lesz KÉT AZONOS SZÍN a kezünkben. Hiszen, ha pirosat húzunk, akkor lesz 2 piros színünk, ha viszont kéket, akkor 2 kék. Mindkét esetben készen vagyunk.
  Végkövetkeztetés: 3-at kell kihúzzunk, hiszen a 2 húzás nem elegendő, abban az esetben, ha a 2 húzás során két különböző színt kaptunk . Remélem mindenki számára érthető volt és nem jöhet további ettől (3 húzás) megoldásként egyéb válasz.
  :)
  További szép napot mindenkinek!

 58. ti hülyén elsöre tutam

 59. 3 ez nagyon könnyü 5 évesen is megtudnám csinálni…
  1 húzásra tegyük fel hogy kéket huzunk 2.ra meg megint kéket az 2.
  De ha 2.ra pirosat akkor meg már mind1 mit huzunk 3ra ugyis lesz egy párunk…

 60. EZ EGY HÜLYESÉG MERT NEM IRTAD ODA HOGY MIND A KÉT PÁRBÓLKELL VINNI !! TE VERÉB !! FIGYEL IDE VAN 24 KECSKÉM ABBÓL EGY 3 LÁBÚ HÁNY LÁBA VAN AZ ÖSSZES KECSKÉMNEK !!!

 61. sya

 62. A HELYES MEGOLDÁS A HÁÁROM!!!!