- - - Hirdetés - - -
- - - - - - -

Mathable – Matekos Társasjátékok

2013 november 16. » Matek Fejtörők Hozzászólások kikapcsolva

mathableKétféle ember létezik, aki szereti a matematikát, és aki nem. Akik szeretik a matekot, azok állandóan a fejtörőket keresik, szívesen oldanak meg logikai feladványokat. Sajnos akik nem szeretik, már a matek szó hallatán is kirázza őket a hideg.
Van egy okos szórakoztató játék sorozat, mely mindkét csoportot le tudja ültetni, ez pedig a Dino gyártócég matematikával foglalkozó sorozata.
Mathable junior öt éves kortól ajánlott játék, számozott zsetonokat kell lerakni a táblára az összeadás és kivonás műveletének felhasználásával a leírt szabályok segítségével. Ez a játék szórakoztatva segíti elmélyíteni ezt a két matematikai műveletet, fejleszti a gondolkodó- és megoldó képességet.
A Mathable az előző játék továbbfejlesztett verziója, itt a négy alapművelet segítségével lehet megszabadulni a zsetonoktól, azaz bekerül szorzás és osztás is. A fejszámolás fejlesztésén túl, a műveletek sorrendjét is jól be lehet gyakorolni. Igazán hangulatos partikat lehet csapni családon belül, vagy baráti társaságban.
Mathable Domino, mint a neve is mutatja, hogy dominó játék, de kis furfang ide is bekerült. Úgy kell csatlakoztatni a dominókat, hogy a középső számot a két mellette lévőből valamilyen matematikai művelet eredményeként megkapjuk.
Aki pedig kártyázni szeret, annak ott a Mathable Quattro, itt is a matematikai alapműveletek segítségével kell túladni a lapokon. Egyszerű a szabály, gyors fejszámolással pörgőssé és élvezetessé lehet tenni a játékot.
Math Dice az egyik legbonyolultabb a sorozat közül, de ezt akár egyedül is lehet játszani. Kétféle dobókockánk van. A 12 oldalú kockákkal dobott számok szorzata lesz a célszám, míg a három szabályos kockával dobott számokból, matematikai műveletek segítségével a lehető legjobban meg kell közelíteni ezt a célszámot.
Ne hagyjuk ki ezeket a játékokat, mert igazán szórakoztatóak, fejlesztik a kreativitást, és főleg azért, mert társaságban játszani mindig élvezetesebb, mint egyedül.

Mostantól havi 1-2 alkalommal találkozhattok hasonló játék ajánló cikkel is. Jó szórakozást a játékokhoz. :)

- - - Hirdetés - - -
- - - - - - -

Comments are closed.